Leden 13, 2024
ALMA X ALTENBURGER DINNER
Středa, 22. května, 19:00
CO: Společná večeře o několika chodech plná skvělého vína od Markuse Altenburgera.
PROČ: Honza Čulík a Vojta Václavík se s Markusem setkali na afterparty ve velkém sále hotelu.
Neusiedler pub po Karakterre před třemi lety.
Rozhovor probíhal následovně:
Vojta: Brzy otevřeme v Praze restauraci Alma a také distribuci Alma Wines.
Markus odpověděl: Vinařství mám a moje dcera se jmenuje Alma.
Honza Čulík: Tak to bychom měli spolupracovat!
A tak to vzniklo. Markusova vynikající Frankovka (= Blaufränkisch), minerální Chardonnay a světle oranžový Ois Erleben se v Praze rychle ujaly. Nevíme, jestli jde spíše o přátelský, nebo pracovní vztah, ale to je teď jedno, obojí funguje skvěle.
KDE: Weingut Markus Altenburger, Untere Hauptstraße 62,
Parkoviště: Vinařství, zadní strana: Stroblweg 70, 7093 Jois.
KDY: Středa 22. května, 19:00 (Prosíme, dostavte se kolem 18:30 kvůli Aperu a hladkému začátku).
JAK: Dlouhé stoly, příjemná hudba , kreativní pokrmy připravené přímo ve vinárně.
Vinařství ze sezónních surovin s jasným původem. Markus a Bernadette budou losovat z plných zásob svého sklepa a nalijí výběr 10 vín, včetně některých z jejich vlastních nejvzácnějších ve sklenicích Zalto.
Šéfkuchaři: Petr Židek , Michal Daněk , Vojta Václavík.
MENU
Košíček plněný stracciatellou, grilovaný hrášek, květy lichořeřišnice, zelená jahoda
Tatarák, kompresovaná rebarbora s křídlatkou, chilli majonéza, křupavé listy salátu
Bramborák, pažitková majonéza, poupata z medvědího česneku
Smažená celá vepřová hlava, hořčice z ohnice, kedlubnový slaw, jablečný gel
Smažené cuketové květy v tempuře, plněné horským sýrem, majonéza z fermentované cibule, podmáslí
Grilovaný pstruh, medvědí beurre blanc
Grilované hovězí podplečí, jarní cibulky, omáčka s černým česnekem
Artyčoky v barikulu, ančovičková emulze, citronový chlebový crumble
Spálená kedlubna s kedlubnový džusem, kerblík a kysané zelí
Grilované ředkvičky s ranch dresinkem
Grilovaný chřest, holandská omáčka se spáleným máslem, amarant
Hlávkový salát, dresing z octem z Utopie
Třešňová zmrzlina s bobkovým listem
Mačkané jahody s cukrem, estragonový olej, šťavel, zelený pepř
Místní sýry, rebarborové chutney
VÍNA
Bublinky na začátek
*
Aktuální ročníky a vyzrálá
vína z naší rozmanitosti burgenlandských bílých vín
*
Blaufränkisch ve všech odstínech včetně vína, které nebylo nikdy vydáno.
*
Šumivé zakončení
VODA
Vöslauer
LÍSTKY: € 95 zarhnují apero na zahradě, večeři a vína během ní.
Pro zakoupení lístků prosím napište na halloservusgriasdi@markusaltenburger.com.
Večeře je oficiálním doprovodným programem festivalu Karakterre
Friendly supporters: Vöslauer Mineral Water & Zalto Glass